Milyonların merakla beklediği asgari ücret için Google arama motorlarında aramalar hızlandı. Milyonların gözünü çevirdiği ocak zamları için şimdiden tahminler yapılmaya başlandı. Peki  2025 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte detaylar... 

Para B-1

2025 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği soru ise "2025 asgari ücreti ne kadar olacak?". TGRT Haber'e konuşan SGK Başuzmanı İsa Karakaş, hem emeklileri üzecek haberi verdi hem de asgari ücret zammı için net konuştu. Özellikle memur emeklilerinin enflasyonun altında ezildiğini söyleyen Karakaş, yılbaşında da benzer bir sahnenin gerçekleşeceğini açıkladı. 

Para 3

NET ORAN VERDİ 

Milyonlarca memur emeklisi ise SGK-BAĞKUR emeklisinin alacağı zamma ilişkin Karakaş şunları söyledi:Yüksek ihtimalle memur emeklileri yüzde 10'u geçmeyecek bir zam alacaklar. SSK ve BAĞKUR emeklileri ise yüzde 15'i geçmez bir zam alır. Maksimum bu oranları görecek. Yüksek ihtimalle memur emeklileri yüzde 10'u geçmeyecek bir zam alacaklar. SSK ve BAĞKUR emeklileri ise yüzde 15'i geçmez bir zam alır. Maksimum bu oranları görecek. 

Para C

İŞTE NET RAKAM 

Asgari ücret temmuzda artırılmadı. İşverenin ne diyeceği de önemli, işverenin 500 dolar sınırı var. Asgari ücret 22.500 lirayı geçmeyecek, kesin konuşuyorum. 20 bin ile 22.500 arası bir rakamdan bahsediyorum.

Editör: Yağmur Güzel