Kırtasiye yardımını kimler alabilir? Şartları neler? 2023 Kırtasiye yardımı başvurusu nereden yapılır? Soruları, okulların açılmasına kısa bir süre kala veliler tarafından merak ediliyor. İhtiyaç sahibi ailelere devlet tarafından ödenen kırtasiye yardımı, okul ihtiyaçlarını karşılamak adına veriliyor.

2023 Kırtasiye Yardımından Kimler Faydalanabilir?

Kırtasiye yardımı, devlet tarafından dar gelirli ve maddi durumu yetersiz olan ailelere verilmektedir. Hane halkı kişi başı aylık ortalama net geliri asgari ücretin 1/3'ü altında olanlar dar gelirli olarak kabul edilmektedir. Dar gelirli ve ekonomik zorluk yaşayan aileler ve maddi durumu kötü olan aileler Sosyal Yardımlaşma kaydı oluşturduktan sonra bu ödemeleri alabilmektedir. Afet ve felaket gibi olaylara maruz kalan aileler de bu yardımları alabilmektedir. Koruyucu ailelere giden çocukları için de ödenen bu SED yardımını, sadece T.C. vatandaşı olan kişiler alabilmektedir. 

kırtasiye-yardım-parası

Kırtasiye Yardım Başvurusu Ne Zaman?

Kırtasiye yardımı, Eğitim ve Öğretim yardımı ödemeleri olarak yılda bir defa olmak üzere toptan ödenir. Başvuru şartı aranmayan kırtasiye yardımları, 1 Eylül–31 Aralık tarihleri arasında YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine verilmektedir. Ayrıca YÖK ve MEB sisteminden öğrenim durumu tespit edilemeyenler, ilgili eğitim-öğretim yılı içerisinde eğitim ve öğretim yardımlarını talep edebilir. Talep üzerine şartlar uygunsa, aynı öğretim yılı için eğitim ve öğretim yardımı alabilirler. İlgililer bu taleplerini e-Devlet üzerinden "Eğitim Öğretim Yardımı Talebi" bölümünü tıklayarak da gerçekleştirebilmektedir.