18 Ekim Cuma günü MasterChef Türkiye, Adana'da dış çekim şeklinde gerçekleşti. Adana’ya konuk olan mavi ve kırmızı takım yarışmacıları Adana’nın yöresel yemeklerini yapmak üzere yarıştı. En lezzetli yöresel yemeği menüsünü yapan takım dokunulmazlığı almaya hak kazandı.

6712Eac80A4A0A8E4D2E7A20

MASTERCHEF DOKUNULMAZLIĞI HANGİ TAKIM KAZANDI?

Adana’da çekimleri gerçekleşen Masterchef Türkiye’de en iyi tabağı hazırlamak için kırmızı takım ve mavi takım mücadele etti.  Haftanın üçüncü dokunulmazlık oyununu en iyi yöresel yemeği yapan ve stüdyoda yapılan oy sayımı ile üçüncü dokunulmazlık oyununu mavi takım kazandı. Gecenin menüsünde; yüksük çorbası, peynirli sıkma, sarımsaklı köfte, Adana kebap, taş kebap vardı. Bu etapta şefler yarışmacılara tam 45 dakika verdi. Süre sonunda yarışmacıların yemekleri konuk jüriler tarafından değerlendirildi.

Yemek Bireysel

BİREYSEL DOKUNULMAZLIĞI KİM ALDI?

Dokunulmazlık oyununu kaybeden kırmızı takım yarışmacıları gecenin ikinci etabında bu kez siyah önlüklerini giyerek bireysel dokunulmazlık için tezgah başına geçti. Bu turda şefler yarışmacılardan sıfır atık konseptinde yemekler hazırlamalarını istedi. Süre ise tam 45 dakika oldu. Süre sonunda değerlendirme yapan şefler başarılı olan Emre, Erim, Kerem ve Ezgi’yi öne çıkardı. Gecenin sonunda ise bireysel dokunulmazlığı kazanan Ezgi oldu.

6712Eaa80A4A0A8E4D2E7A1E

MASTERCHEF ELEME ADAYLARI KİMLER OLDU?

Mavi takımın kazandığı ve kırmızı takımın kaybettiği 19 Ekim Cuma gününde Mastarchef Türkiye’de bireysel dokunulmazlığı kazanan Ezgi eleme potasına Nevzat'ı gönderdi. Heyecan dolu gecenin sonunda eleme oylaması yapıldı. Oylamada ismi en çok çıkan yarışmacı Emre olurken, bu hafta MasterChef eleme adayları şu şekilde sıralanmış oldu:

  • Eda
  • Onur
  • Nigar
  • Akın
  • Nevzat
  • Emre
Editör: Rahime Özbey