Türkiye’nin bulunduğu jeolojik konumu bakımından Asya ve Avrupa’da yaşanan tüm olaylardan etkileniyor. Son olarak İsrail'in Hamas lideri Yahya Sinvar'ın da öldürüldüğünü duyurmasıyla birlikte yatırımcılar altındaki değişiklikleri takip etmeye başladı. 18 Ekim Cuma günü altın fiyatların özellikle ons altın ilk defa bu seviyeyi görürken, güncel altın fiyatlarındaki değişiklik, yatırımcıları şaşırttı. Ortadoğu’daki gerilimler günden güne artmaya tırmanışı arttırırken ABD’deki faiz indirimleri de altın fiyatlarını hareketlendirdi. Borsa, altın, dolar ve euro’da günlük bazda değişiklik yaşatan olaylara biri de ABD’de 5 Kasım günü yaşanacak seçimler de eklendi.

640Xauto-25

18 EKİM ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Dün akşam, İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar'ı öldürmesi sonrası Ortadoğu’daki gerilim artmaya başladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Sinvar'ın öldürüldüğünü ifade etse de Gazze'deki savaşın sona ermediğini ifade ederek, 'savaşa devam' dedi. ABD Başkanı Joe Biden ise savaşın artık sona ermesi gerektiğini söyledi. Savaşın bir diğer kolu olan Hizbullah da İsrail'e karşı yeni bir aşamaya geçildiğini ve tansiyonun yükseleceğini duyurdu.

Altin Fiyat 10 Agustos-5

ALTINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER NELERDİR?

5 Kasım günü ABD’de başkan adayları Donald Trump ile Kamala Harris arasında seçim düellosu yaşanacak. Yapılan anketlerde Trump ile Harris arasında büyük bir fark olduğu görünürken, son anketlerde ise farkın, neredeyse kapandığı görüldü. Trump'ın kazanabilme ihtimalinin artması dolara destek sağlarken, uygulayacağı vergi ve göç politikalarının enflasyonu yükselteceği düşünülüyor. Bu durum, altının da yeni tarihi zirveye yükselmesine neden oldu.

Thumbs B C 9B4Eea9Aabddf070183E1-4

ONS ALTIN NE KADAR OLDU?

Küresel çapta yaşanan olayların ardından ons altın ilk kez 2.700 dolar seviyesini aşarak, yüzde 0,65 yükseltiyle 2.710 dolar seviyesinde işlem gördü. Gram ve çeyrek fiyatları, ons altının performansına paralel olarak hareketlendi.

GRAM ALTIN KADAR OLDU?

Ons altının yüzde 0,65 yükselmesiyle gram altın, 2.982 TL civarında alıcı bulurken, çeyrek altın ise 4.877 TL’yi gördü.

Editör: Rahime Özbey