15 Temmuz Şehitler Köprüsü, bir şahsın bireysel eylemi nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Aracına büyük harflerle "SMA" yazdığı görülen şahıs, eylem yaptı. Polis ekipleri tarafından ikna edilip gözaltına alınan şahsın eylemi sonrası köprü Anadolu-Avrupa yönünde yeniden trafiğe açıldı.

KÖPRÜDE "SMA" EYLEMİ

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde hareketli dakikalar yaşanıyor. SMA hastalarına dikkat çekmek isteyen bir şahsın bireysel eylemi nedeniyle köprü çift yönlü trafiğe kapatılmıştı. 

KÖPRÜYÜ TRAFİĞE KAPATTI

Şahsın aracın üzerine büyük harflerle "SMA" yazdığı görüldü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin ikna ettiği şahıs gözaltına alındı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan İstanbul Valiliği'nden yapılan ilk açıklamada, "Köprüde meydana gelen olayın bireysel bir eylem olduğunu değerlendiriyoruz. Emniyetiniz tedbir amaçlı köprü trafiğini durdurdu." denildi.

BAKAN YERLİKAYA: ŞAHSIN 1,5 YILDIR BİPOLAR TEDAVİSİ GÖRDÜĞÜ TESPİT EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, üzerinde SMA yazan bir aracın saat 22.14'te yolu kapatması nedeniyle köprü trafiği çift yönlü olarak trafiğe kapatılmıştır. Aracı kullanan R. C. Ç. adlı şahsın 1,5 yıldır bipolar tedavisi gördüğü tespit edilmiştir. Emniyet görevlilerimiz şahısla müzakere etmiş ve şahıs ikna edilip teslim alınmıştır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Sözal