İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Esenyurt, Pendik ve Arnavutköy’de 3 adrese operasyon düzenlendi. Gelen ihbarlar ve ekiplerin ince çalışması sonrası yapılan baskında satışa hazır çok sayıda sahte içki ve teknik malzeme ele geçirildi. Operasyonlarda 7 kişi sahte içki üretirken suçüstü yakalandı.

OTEL VE EĞLENCE MEKANLARINA SATIYORLARMIŞ

Şüphelilerin kurdukları paravan şirketler aracılığı ile piyasadan temin ettikleri etil alkolleri bir dizi işlemden geçirerek viski, rakı ve votka haline getirdikleri, hazırladıkları sahte içkileri orijinal şişelerine koyup üzerine sahte bandrol yapıştırarak otel, eğlence mekanı ve tekel bayisi gibi yerler aracılığıyla piyasaya sürdükleri tespit edildi.

istanbul kaçak içki iha1

PİYASA DEĞERİ 15 MİLYON LİRA

Ekiplerin düzenlediği operasyonlarda, piyasa değeri 15 milyon lira olan 362 bin 750 lira olan hazır 1500 şişe sahte viski, 1600 şişe sahte votka, 6 ton şişelenmek için hazırlanmış sahte rakı, 33 ton etil alkol, 2 ton içki aroması, 2500 adet sahte bandrol, sahte içki yapımında kullanılan damıtma kazanı, bidon ve alkol ölçüm cihazı gibi çok sayıda teknik malzeme ele geçirildi.

7 ŞÜPHELİYE SUÇÜSTÜ BASKIN

Ekiplerin 3 farklı adrese düzenlediği operasyonlarda 7 şüpheli sahte içki üretirken suçüstü yakalandı. Yakalanan şüpheliler göz altına alınarak adli makamlara sevk edildi.