Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarına devam ederken kadınları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Özellikle çalışan anneleri rahatlatacak yeni bir ödenek daha duyuruldu.  Sosyal Güvenlik Kurumu ve Avrupa Birliği işbirliğinde yapılacak olan yeni proje kapsamında çalışan annelere her ay düzenli destek verilecek.12 ay boyunca verilecek olan yardım ödemesinin aylık miktarı 11.378 TL olarak belirlendi.  Peki şartlar neler? Kimler nereden başvuracak? İşte yanıtı... 

Para K

BAŞVURULAR ANKARA İSTANBUL VE İZMİR'DE BAŞLADI 

Çalışan annelere bakıcı yardımı projesinde 3 büyük il pilot il olarak seçildi ve başvurular başladı. Ankara İstanbul ve İzmir’de yaşayan, SSK’lı olarak Tam zamanlı çalışan anneler başvuru yaparak yardım ödemesinden yararlanabiliyor. Başvuru şartları arasında çocuğun 0-24 ay arasında olması, Kadınların SSK’lı ve Tam zamanlı olarak çalışıyor olması, Bebek ve annenin aynı adreste ikamet ediyor olması şartları aranıyor.

Para M

378

Avrupa Birliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliği ile yapılan yeni projede, çalışan kadınlara tam 12 ay boyunca düzenli olarak bakıcı yardımı verilecek. Dolar üzerinden hesaplanan bakıcı yardımı bugünkü kurda 11.328 TL’ye karşılık geliyor. Kadınların iş hayatında daha fazla varlık göstermesini desteklemek amacıyla yapılan proje birçok ailenin bakıcı masrafını da hafifletmiş olacak. Başvuruları başlayan projeye ilişkin daha detaylı bilgileri sosyal güvenlik kurumunun resmi internet sitesinden alabilirsiniz.

Editör: Yağmur Güzel