1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatıyla Taksim Meydanı'na çıkan tüm yollar kapatılmıştı. Saraçhane Meydanı'nda toplanan sendika ve meslek örgütü üyesi gruplar ile polis arasındaki arbede yaşandı. Bazı gruplar, kaldırım taşlarını sökerek polise attı. Göstericilerin polisle arbedesi sürerken, X (Twitter) fenomeni olan 'Basel' isimli Bekir Aslan'ın polise tekme attığı ortaya çıktı. Basel, kendi X hesabı üzerinden ise bölgeye gittiği anları da yayınladı.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde Basel'in yanındaki kişilerle beraber polis barikatına yüklendiği ve tekme attığı görüldü. Yapılan tespitlerin ardından bugün, 1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek isteyen çok sayıda kişiye düzenlenen operasyonlarda Bekir Aslan gözaltına alındı. Yakalanan Aslan'ın polisler tarafından alınarak sorguya götürüldüğü görüldü.

Basel Bekir Aslan 1

BAKAN YERLİKAYA OPERASYONLARI DUYURDU

Öte yandan operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan şu ifadelerle duyurdu:

"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İstanbul’da Taksim Meydanına çıkmak için Saraçhane Meydanında toplanan ve polislerimize taşlı sopalı saldırıda ve fiziki müdahalede bulunan şüpheli olaydan sonra kaçtıkları adreslerde bugün yakalandı. Kamera kayıtları ve yüz tanıma sistemi ile saldırıya karıştığı tespit edilen diğer şahısları yakalamaya yönelik operasyonlarımız devam ediyor.

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü provoke etmeye çalışarak, halkımızın huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan kahraman polislerimize saldıranları tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle"

BASEL BEKİR ASLAN KİMDİR?

'Basel' kullanıcı adıyla X'te (Twitter) tanınan Bekir Aslan bir sosyal medya fenomenidir. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarıyla dikkat çeken Basel Bekir Aslan'ın, Twitter'da 115 bin takipçisi bulunmaktadır.

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları kapsamında Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyen göstericiler polis barikatıyla karşılaşınca arbede çıktı. Yaşanan arbedede, bazı protestocuların polise saldırdığı görüntülendi. Çıkan olaylar sonucunda sosyal medya fenomeni Basel ve birçok kişi gözaltına alındı.

Editör: Nurseli Fırat